May 27, 2017

Museum of Ice Cream


Leto se bliži i polako uključujemo vacation mode. Intenzivnije se mašta. Sladoled je u ruci (dobro, sladoled je u ruci cele godine), glava se polako prazni.
Koja je vaša najšarenija maštarija? San iz detinjstva?
Zažmurite načas, i poverujte da se najluđi snovi ostvaruju. Oni u koje samo kao deca verujemo.
Muzej posvećen sladoledu? Zašto da ne! Ako su na sam pomen takvog muzeja u glavi počele da vam se rađaju najživopisnije slike - ovaj muzej će ih sve nadmašiti!



Kako je uopšte moguće da nije postojao do sada?
Ovo sladoledasto pink carstvo ima sve što je potrebno da poželimo da uronimo u njega i nikad više se ne vratimo stvarnom životu.
Ogromne skulpture sladoleda na štapiću koji se tope? Check!
Soba posvećena gumenim medvedićima? Check!
10.000 žutih i pink banana koje vise sa plafona u sobi po imenu banana split? Check!
Sprinkles pool? Check! Check! Check!

Iza ovog šećernog muzeja stoje Maryellis Bunn i njena fantazija iz detinjstva, uz podršku partnera Manish Vore. San je ugledao javu u Njujorku, a ulaznice su rasprodate u rekordnom roku - biće da Maryellis nije jedina koja fantazira o sladoledu.
Nakon Njujorka, postavka se preselila u LA, a ideja je da obiđe svet pre nego što se trajno naseli negde. Pogađate - ulaznice su ponovo planule i gotovo je nemoguće doći do njih!
Barem nas ništa ne sprečava da pođemo u virtuelni obilazak i maštamo... jer čemu služe vikendi, ako ne da zamišljamo da nam je najveća briga koje ukuse spojiti sa kojim prelivom? Kugle ne brojimo, a virtuelne kalorije, srećom, ne goje. Mmmmm...




No comments:

Post a Comment